dari kerteh ke singapura ke kerteh kembali








i tiada apa nak cakap. kali ni nak senyap. sebab dah banyak cakap.
nak diam diam macam kucing bisu.
semenjak dua menjak ni, i tak tau nak cakap apa-apa kat siapa-siapa.
jumpa orang pun diam. nak maki orang pun i tunjuk middle finger sahaja.
itu pun kadang-kadang tak larat. kalau marah sangat i juih je mr tony i tanda berang.
penat lah. kerja pon letih malam tadi. tertidur-tidur kat office tak cover.

malam ni ada bbq kat rumah i, i tak sure ayam tu rasa apa. harap-harap sedap.
mari lah datang. kalau tak sedap salahkan zamzila. dia yang merinet. kerteh, terengganu ye.

nak rebus kentang pula lepas ni. harap-harap tak jadi bubur kentang.
siapa bosan kat rumah dan nak bosan dengan i kat kerteh datang la .

10 comments:

Pnaz said...

rumah dekat dgn shell ke?

syuk said...

i nk datang lah umah u
nk bubur kentang mcKareem

LIZ; said...

dang,
i miss kerteh.

lidah said...

pnaz: yuppp
mai la syuk
liz: mai la dtg kerteh

Shaira Amira said...

Nak datang tgk Mr. Tony

Jarri said...

banyak ke ayam?

Pnaz said...

rumah teres dua tingkat tepi shell atau banglo banglo belakang shell?

lidah said...

shaira: mai mai hehee.
Pnaz: yg banglo satu ttingkat secnd dr hujung hutan tu.

Nabil Fizri said...

lu tunggu.

Pnaz said...

ohh, ok. :)