celaka dibulan ramadon

bukan senang nak buat jahat bulan puasa ni,
nak curi makan pon rasa bersalah, bukan orang tahu pun.

tapi sesetengah manusia,
perangai macam anjing. muka mesti macam anjing.
badan bau anjing. tahi macam tahi anjing.

sanggup pecah masuk , dan bunuh seorang macik berumur.
Dibulan macam ni. rahmat untuk si makcik,
ajal di bulan ramadon.

dan
celaka betul.
anjing!!


bersama-sama kita sedekah kan alfatihah untuk arwah ibu mertua rakan sekerja saya,
abdul fadli, kerana ibu mertuanya mati di bunuh oleh perompak yang pecah masuk rumahnya
di terengganu.

semoga suspek mati, dibelasah digilis lori dan sebagainya.

...

dua bulan lepas, sekumpulan lelaki dipenjara 8 tahun kerana membunuh peragut.
dan sekarang penyangak macam ni, masih berkeliaran.
apakata, kita bunuh sahaja mereka.
tikam langgar, dan cucuk lubang belakang mereka masing-masing dan jual di bazar ramadon.


Alfatihah

10 comments:

syuk said...

kegenasan di bulan suci.....Al Fatihah

art:tech said...

cilaka anjing! kalau aku kuat, aku dpt tangkap sorang, mmg aku call member2 jauh dan dekat, sila datang dan seksa dia pelan2, siat kulit skit2 sampai habis. hiris daging skit2. cucuh besi panas kt punai, cocok jarum kt jubo. kikis gigi. kepit jari dgn apit g sampai remuk. anjing.

estellano said...

lidah, u too. be good and take care!

k said...

perghh menyirap darah membacenye.... semoga anjing tu menerima azab sepanjang hayat.

al-fatihah

tia said...

pergh, memang aku agree abes ar dgn ko,
baru semalam aku jengah blog kwn blog aku,
kesian abes ar dia..
dahlah puasa,
bilik kena pecah masuk masa dia tidur,
hp ilang,
beg dwit ilang,
paling sedih,
pencuri tu mayb taw kelalaian owner beg duit,
bila owner sangka sempat selamatkan duit dalam akaun dengan memblog acount dia.
rupanya dia terlambat,
akaun dia tinggal 6 ringgit je.
pergh,
kalau aku la kena macam tu,
memang aku tak agak-agak nak bwat dosa santau orang yang busuk ati tu.
cam sial je rompak orang time bulan puasa.
tgk,
tak memasal aku emo.
geramnyer.

tia said...
This comment has been removed by the author.
y u z said...

hairan dengan manusia yang tak boleh nak aplikasi "cause dan effect" jika ia berlaku pada ahli keluarga sendiri.

Innalillahiwainnailahiroji'un.

entah bila akan benar-benar merdeka jika berterusan begini.hmm.

@LiYaNNuaR said...

Al-Fatihah...

td ade satu celaka... tetiba je msg celaka... mmg celaka betul celaka tuh... adehhh...

salam ramadon!

seseorang said...

innalillah..
semoge roh nye ditempat kan dikalangan orang2 beriman....

ape lah....
time2 bulan mulie lah die buat keje..
anjing tol...

imanan kamila said...

manusia berhati anjing agaknya org tuh