tiket untuk ke liang lahad boleh di beli di pudu raya

selain ke negeri sembilan, perak , johor, terengganu, kelantan kedah, dan melaka. Bas-bas express kita juga menghantar penumpang-penumpang nya ke tugu peringatan nirwana, wad kecemasan hospital, kawasan perkuburan islam dan juga ke dunia sebelah sana.

pernah tak you terfikir tentang keseimbangan.

pernah tak tengok bas double decker berlumba sesama sendiri, bas express mencucuk-cucuk dari belakang kenderaan. dalam kelajuan macam ni, awak fikir bas tu stabil?

mengikut perkiraan stability ataupun kestabilan. kebarangkalian untuk hidup dengan menaiki bas-bas begini adalah 60%. dan jika bas itu adalah double decker dengan kelajuan ferrari, maka makin berkuranglah peratus kehidupan you bila naik bas-bas macam ni.

i malas nak membebel tentang center of gravity dan macam-macam lagi.
tak termasuk inersia dan segala yang membawa kepada kemusnahan harta benda dan
mengorbankan nyawa.

jadi, bila beratur nak beli tiket bas di pudu atau mana-mana , fikir lah masak-masak.
hutang semua dah langsai ke belum.

11 comments:

azyan azilah said...

btol sgt2.
i slalu nek bus blk kl dr kedah.
mentang2 mlm highway kosong,
speed cam bangang.

luckily skunk dah xyah nek bus dah~~ :)

░♥si lampu neon♥░ said...

takpelah, pastikan semayang langsai dulu seblom naik bas

Razaisyam Rashid said...

kalau u menulis dari alam sebelah sana memang i respek lah

Al-Kaput said...

relevan!!

sarah al -idrus said...

mmg btul.bas2 kat putrajaya ni pun wei.pe kurgnye.speed gila lah...dah la bwk byk penumpang.semua pun pekerja2.org sekeliling pun sama bahaya.

jannah jalidar said...

yess

Luna said...

tak naik bas. takot...

Cute And Naughty Action that Developed into Attraction said...

bas adalah sebuat transpotation awam.. ahaks~

lidah said...

haha mana2 lah kau jumpa aku azmilia.

encik ariff said...

aiseh.
tiba2 rasa takut.

lidah said...

i dari alam lain ni isyam baby