wajah kau umpama basikal untuk amik sample di plant


percintaan orang dengan kerja kadang-kadang memeningkan.
selalu orang akan cakap,
imbang kerja dengan sosial kehidupan.

tapi sistem humban, KPI,IPC,API,KAKI,KOTE,TAHI,
semua menyusahkan.

peduli lah.
if not you then it would be me. i dont mind.
kalau bukan awak yang dapat paras 4 tahun ni, tentulah saya.
tak menjadi masalah. saya buat kerja.

buat benda tertekan tak guna.
sampai bila nak di tekan.
tekan hanya untuk butang , punat ataupun button.
bukan saya
24 bukan umur kecil.
kalau kejar bonus RM20000
tapi takde soul. tak guna lah.
tak jadi.

hidup ni singkat.
esok jangan menyesal.

pepatah seorang inggeris

kalau cuba nak gembirakan semua orang.
mulanya pasti ramai yang tak suka kamu,
dan akhir sekali, pasti semua tak suka kamu.

6 comments:

Starry Eyed said...

ko tertinggal ACD. i totally understand how u feel. im so depressed with all this. kadang2 rase nak lari. so aku amik cuti 2 hari then sembunyi dalam comforter now. bliss.

chaon said...

hurm..sbb tu bentham kate greatest happiness 4 greatest number of people.yg mane dpt aje.nk bg sume xleh

zamzila kassim said...

yeahhh i couldn't agree more with mr lidah and miss starry eyed. smua tu membuatkan diri sangattt stressss

xtahu mcm mana nak describe stress nya. haih

msYuz said...

makin mengerbang rambut kalau da stress sangat nanti. haih.

chill lah, selagi larat. tarik nafas, hembus... kalau dah melarat, malas nak bagi nasihat panjang-panjang sebab aku pun da blah dari keja dulu kan.

benci stress! blahlah.

chentaholic said...

saya suka entry ini. sangat tidak tersangkal oleh kotak minda waras kerana rasanya ianya bukan tipu semata2. logik abes.

syuk said...

memang gampang kan sistem humban
bukan muka takat basikal amik sample
cam tpt air kumbahan pn iye gak

see u one day mate
kita sembang panjang lg