boleh jadi lebih hodoh ?

gamba diambil waktu malindo tahun lepas.


boleh ke hari yang teruk jadi lebih teruk dari hari ini?
jawapannya ..

sure, why not.

hari ini aku lupa untuk call lab dan bertanya tentang result pH bahan pelarut (solvent).
kesalahan kedua, aku terlupa untuk minta Ridzuan memeriksa tekanan dalam reaktor.
dan kesalahan ketiga, aku tidak juga meminta kamal untuk memeriksa tekanan dalam alat pemindah haba (heat exchanger).

aku terasa serba serbi masalah hari ni dan memberi tekanan tinggi pada alat kelamin .
mungkin aku perlu suruh sherry periksa tekanan di situ. mungkin sudah mencapai 30 bar.

boleh maigren .

minggu depan plant akan di tutup sementara (shutdown) untuk kerja-kerja pemulihan ahlak column-column .

itu bukan masalah pon.
yang menjadi masalah ialah , apabila keluar jadual saya perlu kerja 7 hari dan cuti 1 hari kerana pihak atasan suruh saya hadir dan belajar atas tangan (hands on) kerja-kerja yang perlu dilalui ketika shutdown dan start up. Mungkin ada segelintir individu yang tidak faham, tapi tak pe...
aku pon x faham kerja orang lain.







---------------------------------------------------------------------
oh ye. meeting hari ni 4 jam. sepanjang meeting aku gelakkan trainees depan aku tidur, dan mereka gelakkan aku tidur juga. siap boleh mimpi .Zaid towkey muffin pon tak segan silu tidur. .
heheh. .


12 comments:

joabdullah said...

weh biase r budak injiniering mmg camtu.
dan aku pom mula merasainya di pilot plant sekrg yg subjek nye amat mencengkam.
aduh bile la abih belaja
nt sedia tmpt kusong kat sane ek.haha

Razaisyam Rashid said...

teknikalnya keje u ni

tp nampak seksi

Qi_Cinoi.Lavigne said...

chemist kat water treatment plant ke?

lidah said...

production engineer kat plant minyak negara

lidah said...

u lagi seksi. bila nak amik i blakon ni yang

aienurz shuhaimi said...

hoho
kamu keje kt kerteh dekat petronas tu ke?
yg dekat dgn kelab kerteh 2?

tmpt kamu memerlukan stdnt civil engineering utk internship x?
hohoho

lidah said...

ha yeh yeh kat situ. saya pon x pasti, kalau civil boleh duduk kat project. try lah antar resume

miss capricorn said...

ko pon pnah blaja water treatment?

lidah said...

haha pnah. tp aku kerja x handle pon pasal water treatment. aku maintain product and operating the plant

bakrihafizhisham said...

gaji mesti menggunung nih.
patut jalan memanjang eh.
heh

tia said...

uits.......busy giler..
tensennyer kalau aku jadi kamu..

hairdo said...

bila dengar dari cite ko cam ko ni dak chemical, rupanya tidak ye?aku mungkin paham pe yang ko merepek.Heh