mistik dan babi


gara-gara panas, saya tak dapat tidur lena malam kemarin.
terjaga beberapa kali. dan pada jam 2.30 am , saya terjaga lagi sekali,
kali ni tak dapat tidur terus sebab.........

tiba-tiba saya dengar bunyi kat tingkap

"tok tok tok tok"

macam ketuk dengan jari.

saya balas ketuk balik.

"tok tok tok tok"

dia balas lagi.

banyak kali pula. makin tak boleh tidur.
shit shit.

sial sungguh perasaan saya masa tu. housemate dah la takde.
sebelah rumah hutan . kalau babi hutan, mana sampai nak ketuk-ketuk tingkap.
hish mistikus prosperius.

last-last saya buat kering dan tidur bila bunyi ketuk dah stop.
fikir positif, cicak tu.

........................................

petang semalam , on the way ke tempat kerja saya singgah di depan kedai nasi lemak fasa 3.
sambil beli nasi lemak saya boleh tengok babi hutan berjalan-jalan belakang kedai dah la sebelah masjid.

cuba bayangkan dalam minda masing-masing tiga objek ini secara serentak.

babi, masjid , dan kedai makan.

5 comments:

doloh said...

hahahahahaaha...

sungguh abstrak!

Zulham said...

aku rasa benda mistik tu ketuk tingkap, nak mintak air suam secawan kot, dahaga.

gnela said...

ada kesenian..hahaha..

jeffry azizi jaafar said...

cis, geli sungguh aku tgk gambo natang tuh.haha

wawabescoot said...

babi tol ah gambar nie'
hahaah'

nice posing ah babih nie'
ahahah :P