minggu lepas








huhu. so sunday it is.
dah masuk 2 kali aku kerja ahad.
haih. cope cope cope.

susah sikit mula.
kadang-kadang rasa macam kena ada interprator.

engineer
"abe, ni macam mana ni, nak biar ke nak lock"


operator budak ganu
"mu lok lah"


lock = kunci
lok = biar ..

haha. beza tu. kalau silap boleh letop satu kerteh.

kalau orang cakap laju, lebih dari 3 patah perkataan dalam 3 saat, memang aku angguk je.

"ha, ye ye. betul tu, hahahaha"

..

sebagai orang baru, tempat baru, macam biasa.awkward
pertama kali aku sikat rambut rapi, sisir belah kiri
sebab kena sound hari tu.suroh aku potong rambut sebab panjang..

dia tak tau, ni paling pendek aku pernah potong. haihh..

hari ni, staff assembly.
aku masuk sharp. 8 am.
rambut tesisir rapi, duduk 3 seat dari depang.

serius aku lupa hari ni ahad. gila loser weh keje ahad.
assembly 3 jam. straight. keras tak boleh tido.
kalau alat sulit keras, boleh lagi rasa indah.
tapi satu badan keras kecuali bahagian alat sulit.
nak tidur risau kantoi.
jadi aku hanya boleh tahan. sambil bayangkan
lisa suriani dan amber chia tengah cat fight di salut lumpur.

macam mana pun, 3 jam untuk cat fight memang penat untuk aku imagine.

..

waktu makan tghari hari ni, aku duduk makan dengan 3 orang teknisyen kelantan.
dengan yakin aku berbual. tapi banyak yang aku salah cakap. banyak yang aku salah translate.

patutnya kelantan dan terengganu perlukan kamus dwibahasa.

aku tak nak end up kena lempang dengan macik jual durian ..


"mak cik , kopek ni,macam sedap je, saya nak tgk " sambil pegang durian


dalam kata lain.


"makcik, tetek ni,macam sedap je, saya nak tgk"


mesti lumat aku kena cincang dengan laki dia.


..................

11 comments:

Shooke said...

Wahah~ kopek... tetek.. wahahah!!

fynnjamal said...

aku rindu kau. syaitan.

lidah said...

aku pon rindu kau ibilis

kartika said...

meh ako jadi interpretor mung..ako teghanung jati..huhu

alia detsiwt said...

incek,

hows it going? i miss u. i hope work will get better for u... but i guess if you try and look at it in a certain way, when the little things make u smile, its all worth while...

bila lagi nak gelak n buat2 paham? bila dah paham takleh gelak dah kan?

bila lagi nak sisir rapi n rasa awkward? bila dah biasa tak awkward dah kan?

post la gambar tersisir rapi u tu... damn tak dapat imagine!!!!

lidah said...

hahaha i wont dare. kelaka sumpah. huduh. i x sanggup tgk cermin.

sehari je buat. esok tu i buat macam biasa balek.

ow ow. miss u too alia.i baru dapat rumah last tuesday. rumah depan laut. best. wuuuuuuuu

Jarri said...

bukang payoh pom cakak teganu.

fad said...

oo aku igt kopek tu puting,hmm

.khairi. said...

haha..welkang to pata timo..
dan satu lagi,sila berhati-hati bla menggunakan perkataan kocak (shake)..haha

Extremist Thinker said...

lawak ar kalo translate. hehe. tp best pe bro kije ahad. jumaat cuti. leh bro ibadat kow2 nye bulan pose.

ps: slmt pose!@

Jarri said...

khairi.
kocak tu kat teganu takdop. kat klate ade la.