m o nd ay bl u e s.

12.17 pm. tengahari mendung, hujan sepanjang hari dari malam tadi..
terjaga agak lambat hari ni. macam biasa. 7.55 am bangun dan mandi untuk kelas jam 8.
dan macam biasa aku sampai kelas lambat 30 minit.

i have to do something with myself.

gamba-gamba aku pon makin bosan. takde fresh idea.
aku perlukan ilham dan magik.

masuk ni dah 4 batang dalam 20 minit aku blow. hmmm.

hari-hari conversation aku dan kawan-kawan adalah perkara sama.
nothing new, tiada apa yang berilmu. kosong..
beza dengan cara cina sebelah aku, yang tak henti-henti bual pasal final year project.
makin bodoh aku rasa aku . mengeluh mengeluh dan tak henti-henti mengeluh dengan
kebodohan sendiri.

dalam usia seawal ni, ramai kawan-kawan aku yang dah tunang, and ada yang dah nak kahwin.
aku? masih macam kanak-kanak baru belajar tentang finger fuck dan blowjob.
masih berbaju ketat dan converse. masih menonton doremon dan G.I joe.

fad : bestlah kawin awal, boleh main awal.... hehe tapi tak kawin pon boleh main. haha
hana : aku tak nak lah, kawin awal.. uwhhh. i want to work and have my own money..
nafisa: awal nya, nak buat apa awal-awal.




aku masih kabur, hari-hari makin kabur. cermin mata ada tak nak pakai. seronok bila kabur dan tak nampak realiti. tak nampak jalan. sebab realitinya, kehidupan kita satu warna sebenarnya,
perjalanan hidup sama je.

muda, dewasa, kawin, beranak, jadi parents yang bosan dan kuat marah , cepat letih, sibuk dengan kerja, tua, sakit dan mati...

aku nak script yang lain, aku mau muda, dewasa, kawin , beranak dan seronok, still seronok dan keluar bersama-sama, spend time anak dan parents seseronok bersama kawan-kawan, kemudian tua sakit dan mati happily.


cuaca mendung ni buat aku rasa semacam.

9 comments:

alia detsiwt said...

believe me... i cant agree with you more. each and everyone of us has our own sets of goals... and i'm gonna make mine happen... i dont have to walk down the same story line as the whole world... get married, kids, mess, boring boring, tired, age, die.

i want one where i start as the leading actress and remain the leading actress till the end. i dont need to be pushed aside.

me not wanting to marry anytime soon does not make me a child. i am only being wise to myself, and believe me, you are too. we're still young and so in need to solidify our grounds. love makes the world go 'round yeah but it doesnt feed you or your wife and kids. dont jump down that aisle if you cant afford it... dont let your spouse suffer.

just a thought, aimed at no one.

ehhh membebel plak... wahahahahah

lidah said...

haha. thanx for the bebel. really need it. yeh.. we are so young, young we are so young so young young. young young. jauh lagi. jauuuuuuuuuuuuuuuh..

and i want my child to be proud and sing along the same song with me.

mollyjinxed said...

dulu aku nak kawin cepat. sebab aku sayang sgt busuk aku

pastu aku nak kawin cepat. sebab aku dah bertahun tahun kawan ngan dia

pastu.. aku nak kawin gak.. takot nanti kawan da lama.. tapi x menjadi apa²

pastu.. aku nak kawin.. sebab.. aku takot nanti aku berubah hati.. n mmg wasted la relationship aku

pastu.. i have no idea anymore wat i want in life..

bleh??

jom jom.. sesi hantuk kepala kat dinding.. miahahahah

lidah said...

oho. semua orang ada pendirian masing-masing.
there's no wrong or right. na na na jom hentak jom mariiii

mollyjinxed said...

sila sila kan

alia detsiwt said...

hantuk hantuk hantuk
**dushh dushh dushhh**

molly... are u mengaruting? kalau laju2 kawin sbb takut berubah hati same je! if nak berubah hati, buat mcm mana pun the time will come....

jom hantuk lagi!!! woooooo~!!

lidah said...

yeh betul jugak. nnt berubah hati masa dah kawin lagi susah.. la la la

mollyjinxed said...

hi alia.. hehehe
tahla...... takot dia yg berubah hati.. makin lama bersama.. makin rasa diabaikan..

but y am i afraid to let go.

miahaha

jom kite tiga berhantuk²

:P

Anonymous said...

kite same ar!