benci

aku ada satu semester untuk habiskan degree. tapi masih tak tau apa² aku dah belajar for the past 4 years. aku boleh berharap dengan harapan setinggi menara alor setar, orang akan cakap, apa yang aku belajar untuk 4 tahun tu takkan guna dah masa kerja. pasti saat tu aku rasa seperti heaven umpama aur dengan tebing dan katak di bawah tempurung.
aku habis kelas awal hari ni . setakat kelas satu jam setengah, dengan pensyarah yang melihat jam setiap 5 minit bercakap. aku rasa ilmu hari ni dah ok dah. sekarang masa aku untuk bersyarah.
sila baca dengan tekun setiap perkataan. ye murid. kau .. aku bercakap dengan kau .
yeh. disini aku ingin menegur kau wahai si dungu. aku baca setiap komen² kau. aku rasa marah. rasa ada sesuatu yang tak kena.

"nice editing, nice picture, anda hebat, marilah komen gamba² saya http://kote.fotototo.com, http://konek.fotototo.com, http://najes.fotototo.com"

ada yang tak kena ni. komen copy and paste kau ni, semak lah. semua page aku baca ada komen kau. semak semak. "gamba awak cantik, komen lah page saya pulak" . itu umpama pepatah orang putih "kau garu belakang aku, and aku garu belakang kau balik. jangan lah macam tu. aku rasa tak tenteram. kalau gamba posing myspace pegang camera fon, lepas tu gamba ada 20 sume gamba sama. annoying lah mangkuk.
oleh itu, jangan lah menagih² komen seperti penagih dadah. najis.

akhir kata, jangan buat sesuatu bukan kerana minat, jangan buat sesuatu kerana trend, kerana rasa cool. nanti buat kau macam mesin fotostat. kau jadi macam kertas tekap. buat sesuatu, kerana diri sendiri.

7 comments:

Sue Anna Joe said...

setuju sesetuju tujunya. nanti anna akan menulis sesuatu mengenai bencana seperti ini.

nak ulas lebih lanjut kat sini, tapi sebab akan panjang lebar, anna rasa kena memelog kannya.

anyways, hari tu anna dapat dah alamatmu, nak reply tanya nama nak buh apa and nak bagi address anna, tapi tak dapat nak detect mana satu email tu.

tolon resend skali address n namamu ke bududanbelacan@gmail.com. timasih.

nizam.nuri said...

hahaha. btol btol.. aku sokong.. kadang2 aku pon rasa sgt2 tak tenteram bila org komen mcm tu.. last2 aku tak bg komen ape. aku cool. kau pon sama.

Bob Dyldo said...

Bravo Mr Lidah El Tongue.

Errr... Tolong la komen kat page saya pulak eh... https://www.fotoperasancun.com and https://www.gambarkononlawa.com

Jangan lupa eh. Tata...

mollyjinxed said...

sesuatu yang dibuat dengan x ikhlas... balas je dgn x ikhlas..

org camni.. pathetic kot.. menagih simpati? mahukan perhatian?

lidah said...

ana-nahaha. yeh ana. saya dah agak kamu pasti sokong dengan statement saya. mahluk2 macam patut disembelih atau d hantar sesi kaunseling di rumah pengasih.

nizam- tapi aku cool lebih sikit. aku baru beli sluar ketat. aku rasa macam superhero.

dyldo - ok. gamba awak cantik. mari komen page saya lagi. awk nampak kurus.

molly- orang macam ni. kita patut siksa. cucur dengan puntung rokok dan bakar macam ayam golek.

lidah said...

ohoi nizam. pej kau mmg xleh komen ke kote?

Sue Anna Joe said...

lidah bebeh. dah antar emel kamu bersama namamu dan alamat rumahmu belum? hari tu tak silap dah terima, tapi cam agak terpinga-pinga sket sebab bercampur aduk ngan yg lelain. sorriii. sila pastikan anda menyertakan sekali nama 'lidah' itu agar diriku yg sudah konfius ini tidak menjadi lebih konfius.

nanti anna balas skali alamat. tengs