redtube.com

habis 250 hari ni repair kereta yang malang. tua. sering je sakit.
oh ye. hari ni pada keberapa kali aku rasa terganggu dengan penggerak-penggerak
kumpulan seni wannabe. yang mungkin kurang arif dengan tahap dan kelebihan diri sendiri.
cukup lah art group . tak larat nak lihat tshirt-tshirt buruk yang konon prototaip .
yang konon rare. letih lah.

molek
stupid dam dam kau berak keluar ketam
mak aku kata mak kau ronggeng
nyawa art



what the fuck.
and then suruh artis pakai during performance. oh oh mai god.

ini lebih teruk dari segala-galanya yang teruk. lebih pondan dari mama juwi. lebih bodoh dari keldai. cukup la. biarkan dunia macam ni. cukup lah sedikit tapi ada nilai. kualiti.
makin hari makin menjadi-jadi. ye lah kan. sekarang , art event merata.

art event = booth tshirt-tshirt seni.

dengan wording wording sundal. aku lebih rela pakai tshirt giordano plain yang berharga 19ringgit. xperlu risau , malu sebab pakai so-called art . pussy lah.

lebih baik derma 30 ringgit tu pada click a child dan dapat 6 button.

*derma 5rggt = 1 button.

31 comments:

nuzuin said...

ah betul. stereotaip melampau. euw dala tiset tada kualiti makan duit ja. baik duit tu belanja lidah makan ayam sedap dekat nz. en en?

S A M P A H A N said...

oh.dem.dem.dem.dem!!!

aku hampir menitiskan air mata dengan entri ni.
terharunya.
sekurang-kurangnya aku tak 'suffer' seorang diri melihat design2 bodoh mereka2 yg buat t-shirt utk nampak cool dan untuk mendapatkan perhatian perempuan.

bajet rare!fakiu!

S A M P A H A N said...

oh.dem.dem.dem.dem!!!

aku hampir menitiskan air mata dengan entri ni.
terharunya.
sekurang-kurangnya aku tak 'suffer' seorang diri melihat design2 bodoh mereka2 yg buat t-shirt utk nampak cool dan untuk mendapatkan perhatian perempuan.

bajet rare!fakiu!

himynameisazfar said...

wey aku pun buat tshirt tp bukan utk glamor,tapi nak tampung duit beli skateshoes baru.apakah aku terbabit?hahaha. fuck ah art event,trend mudamudi masa kini.hahaha. tunggu sampai bulan6 pastu semua ni yesterday la haha

alia detsiwt said...

i am dying to leave a comment but please read an entry that is on the way.. :) because i was dying to write something like this.. just you hold on.

and yes, i agree with u.

0163124122 said...

dulu nak print tshirt kene buat color separation bla2 dan tak ramai orang buat sebab leceh.

dulu nak amik gambar cantik kene cuci dulu baru nampak. nak print pun pk 2 3 kali sebab mahal. SLR pun mahal dan susah nak belajar sebab truly mechanical. leceh!

etc, etc.

sekarang?
photoshop and print
point and shoot
etc etc.

thank you technology!
you grew millions of idiots!

lidah said...

gadisjahat : cipet. hahaha oder banyak2 pastu makan sorang2 sampai nak muntah. hahaha.

sampahan: yeah. enuf is enuf. fak them.. aku benci tshirt buruk. uwh.

azfar: yeah. aku harap tshirt kau lawa-lawa. baru bole jual.

alia: hehehe yeh kenit. i'll be waiting your entry.

0163124122: yeah. technology is sumtime a curse dan menukar manusia menjadi sebodoh beruk.

mollyjinxed said...

molek
stupid dam dam kau berak keluar ketam
mak aku kata mak kau ronggeng
nyawa art

this is funny

hoho

lidah said...

yeh. sgt funny

nizam.nuri said...
This comment has been removed by a blog administrator.
jasmine said...

aku ingat aku sorang je rasa macam tu. kalau nak buat pon agak2 ahh ayat tu. pale hotak korang buat ayat macam cibai.

isk isk .

lidah said...

ahahahha mana tak protes. aku dah naik meluat tgk semua nih.burukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lah

lidah said...

mari nizam.

Sue Anna Joe said...

aku ada hadiah spesial tuk ko kat blog aku.

himynameisazfar said...

dude,gua buat tshirt nak perah duit kwn2 beli bukan nak glamor cam sesetengah org.sambil2 tambah duit beli kasut.hahaha sapa yg beli tu jgn marah ah jasmine.hahaha.nizam,kau tak beli lagi,sila beli cpt.haha

nizam.nuri said...

i dah cukur bulu seperti yang u suruh.. auwwwww.

pelomo said...
This comment has been removed by the author.
pelomo said...

hehe.. ini lah blog yang dicari2..tahniah.. orang skang ni sangat cepat.. baru tingkatan 2 sudah pandai design2 ni.. maklumlah.. budak2 art.. mereka sangat kreatif.. ayat2 yang bernas membantu remaja2 menjadi baik akhlak.. dan ibu bapa mereka sangat suka akan tshirt mereka.. sbb ayat yang menarik.. ibu bapa juga tidak lokek memberi anak mereka sebiji DSLR model terbaru utk diusung kemajlis keramaian.. lambang kekreatifan dan kebanggaan.. dan disana dapat la anak mereka nampak seperti org lain.. yang juga bawa DSLR.. disekolah nnt baru remaja yang sgt art ini disegani rakan-rakan.. dan disayangi..

Moses Mouse said...

setuju. banyak sangat art group, sampai letih mata tgk. tshirt jual mahal-mahal, design x cantik, kain pun x cantik. shit!

Perempuan Jomblo said...

Macam aku cakap,
"Sampah untuk dibuang, bukan untuk dipakai."

kawe said...

remaja, mahu lari daripada sesuatu yang tipikal maka terbitlah budaya pop culture yang baru.

"Aku sokong label tempatan, aku sokong band lokal yang berbahasa melayu.. aku sokong ..aku sokong"

aku naik jelik!

mahu menunjuk-nunjuk?

yang aku boleh jamin, semua ni bermusim. dalam jangka waktu setahun dua lagi golongan ini akan jadi mangsa pemuja budaya gothic yang membawa keranda di berjaya times square.

lidah said...

aku x kesah kalau cantik. tapi hodoh..

same as for local bands, aku sokong je asal sedap.

blackpaper said...

aku sokong dengan amarah korang terhadap semua-semua perkumpulan seni yang tumbuh bagaikan cendawan. memang mereka ini kebanyakkannya adalah mereka-mereka yang mahu kelihatan "cool" diantara satu sama lain, oleh kerna itu lah mereka telah terlalai tentang aspek yang terpenting iaitu "fundemental" seni.

tapi, aku (orang yang tidak belajar seni) rasa, tidak perlulah membuat provokasi terhadap kumpulan ini dengan membuat propaganda macam yang aku tengok kat myspace skarang. aku tau, sesetengah group (yang melancarkan propaganda) ni memang sangat berbakat dan hebat. illustrasi mereka, kerja-kerja foto mereka, kerja seni digital mereka, memang cantik2 dan ada nilai seni tahap tinggi.mereka memang sangat "established". tapi bila mana mereka buat propaganda macam ini, mata aku melihat mereka lebih menjijikkan daripada dak2 clothing wannabe ni..aku tau mereka hebat, tapi tidak perlulah buat seperti itu.kelihatan lebih hina. maaf cakap..tapi tolonglah..

pada mula, aku memang sokong dengan isi hati korang, tapi bila langkah yang korang ambil tu kearah langkah yang tak betul, rasa lain macam plak.

yang benar.
draughtmen bergaji kecil yang tak belaja seni

lidah said...

aku xde myspace pon..

hu hu hu.

the blackpaper said...

takda myspace? tak best nyer~ ngahahahah tak rock la cam tu~

lidah said...

hahaha. aku xperlukan myspace untuk rock. la la la ala la la

the blackpaper said...

heheheh btul gak tuh, aku ada myspace, tapi aku tak rock pun, so ada something wrong kat situ, aku tak mengeksploitasi kan kebolehan myspace..waduh, binawe~

tapi apa2hal kau tetap rock! even takda mespes

peace~! so apa perkembangan propaganda dengan clothing line wannabe ni eik..sudah ada perobahan dari kualitikah...

yang benar,
pelukis pelan bergaji kecil lagi tak berbakat

lidah said...

aku tak tahu. aku takde kaitan dengan apa yang berlaku di myspace. and aku x tau pon yang kat myspace pon kecoh pasal benda ni.

apa yang aku tulis disini adalah apa yang aku rasa, bukan apa yang aku rasa dengan orang lain rasa.

jadi mungkin ianya kebetulan.. aku bukan ingin membenci, cuma aku harapkan perubahan yang positif, bermaksud bukan kurang dah group2 yang buat tshirt ni, bertambah pon bagus, cuma aku harap dengan design yang lebih membanggakan.

yeay. peace. kau dah keje ke pelukis pelan? selalu ke event2 tercool di kuala lumpo?

the blackpaper said...

actually mmg aku pun tak berapa gemar dgn senario yg berlaku skarang...cuma aku agak kecewa bilamana group2 yang aku salute pada bakat mereka, buat propaganda dengan buat design berunsur provokasi (aku teka je).

hohoh cukup setakat ini dengan tshirt.

yup, aku dah keje sebagai pelukis pelan bergaji rendah disebuah firma rekabentuk dalaman yang agak cool di jalan pramlee , and aku tak penah ke art event tercool dikolumpo..kerana aku tak cukup dasyat untuk menimbulkan diri dikhalayak orang2 seni/design/muzik/etc dikota kolumpo ini.mereka sgt dasyat.sedangkan aku hanya mampu menggunakan autocad untuk melukis pelan dan juga lukisan terperinci untuk kerja pembinaan.itupun selalu kena maki dengan senior aku..hahaha tabahkan hati ku~

cuma last year aku singgah kejap ke rantai, tengok2 kat situ dalam 10 minit and then chow. terkejut beruk aku tengok ramai giler orang...sungguh ketinggalan zaman aku ini.n masa tu aku tengok tshirt2 kat situ (terus aku cakap dalam hati, eh cam ni pun boleh jual?dah la printing cam ****)

panjang gak comment aku dalam ni.dah macam aku punya blog plak..ngahah harap ampun ya.

aku pun tak benci dengan mereka2 ini. pada aku, newbies ni mungkin mereka tak cukup ilmu, so aku harap group2 yang bagus2 dan established ni boleh la beri tunjuk ajar kat mereka2 yang newbie ni..so takdalah setakat hantam sana sini, bambu sana sini,

yang ikhlas,
pelukis pelan yang kadang2 kena kerah buat 3d.

omarbrunoz said...

bg rempit pakai sudah

lidah said...

takde koler. mana rempit nak.. xleh naik koler la nnt